top of page

Nå… Men hvad er så ACEO

En lille guide til ACEO Og hvad er det så?

De kommer på alle mulige forskellige materialer, lige fra papir, træ, kanvas, stof, glas og metal. De kan findes i udgaver af akryl, oliemaling, blyant, pastel, airbrush og kollager. Priserne kan variere mellem 15 kr. til flere tusinde. Men det allermest vigtigste er, og her skal man PASSE PÅ!! at de har det med at komme I stakke og bunker! Aldrig tro at ET kort er nok… Og nogle gange er ET fyldt album heller ikke nok. ACEO er et akronym der star for ART Cards Editions and Originals. Der er dog en regel, og KUN en regel, og det er størrelsen. Størrelsen er 6,4 x 8,9cm (2.5 x 3.5 tommer) Præcis som et fodboldtkort. ACEO er bare mere vanedannende og unikke. Her er lidt informations, hvis man overvejer at købe, samle og kreere. Man skal altid have fokus på copyright og respektere andres værker, dette siger lidt sig selv. Når man er færdig med sit mesterværk, skal man altid huske at inkludere ens oplysninger som kunstner. Navn, ID, email eller en webside er altid godt at inkludere på bagsiden. Som samler er der ikke noget mere frustrerende end at have et lille stykke guld, uden navn eller mulighed for at identificerings muligheder for fremtiden.

Runde hjørner kontra firkantet hjørner: Traditionelt har spillekort afrundet hjørner og mange kunstnere lave deres værker ud fra dette. Men de fleste vil sikkert foretrække at skære/klippe deres eget papir, frem for at købe det færdig skåret. Dette vil efterlade firkantet hjørner, her kan man eksperimentere med at klippe/skære runde hjørner, eller man kan bruge gamle kort og lave en skabelon ud fra dem. Størstedelen foretrække afrundet hjørner, så muligvis vil firkantet hjørner blive speciel. Eller også gør det ikke, fordi jeg nu skriver at det kunne blive speciel.

Akvarel, olie, blæk, akryl: Alle mediums, selv pastel, kul, blyanter og markør er godt værktøj til at udføre dine kort. Hver af dem tager deres egen tid og teknikker at bruge, og de fleste kan stadig opbevares i albums eller plastlommer. (Når de er tørret selvfølgelig) Alle typer kan mere eller mindre rammes ind, hvis man ønsker dette. Alt efter hvilket materiale du udføre dit værk på. Tyk Bristol papir, akvarel papir, lærred, træ osv. Det vigtigste er at materialet er syrefrit og af god kvalitet, så det kan holde længe.

Tilføje SWAG: Glitter, bånd, charms, stof, wire, osv. kan tilføjes for at gøre det mere sjovt. Selvom størstedelen af samlere fortrækker flade kort, frem for de lidt buttede. Og så er der nogle der udelukkende samler på de buttede 3D kort. Men hvis man som kunstner, vælger at lave kort med SWAG, skal man huske at nævne dette i en eventuel salg eller bytte sag. Print:

Der er mange måder hvorpå man kan printe sine kort, lige fra InkJet I hjemmet, til professionel Gicleé. Hovedreglen her, er at bruge materialer der er syrefrit. Syreholdig papir, vil ødelægge værket med tiden, og gøre dem gullige. Også selve antallet af prints, det går ikke at man sidder inde med 200 prints af det samme kort, og måske kun 2 eller 3 er solgt. Nogle kunstnere fortrækker at bruge photopapir til deres prints. En ting jeg bliver nød til at pointere, er prisen for print, contra originalen. Original vil selvfølgelig have en anden pris end kopierne. Og dette er vigtig, især hvis man ønsker sig et godt rygte, så går det ikke, at ens kopier bliver solgt for tilsvarende eller helt op til 75 % af original prisen. Men jeg skal selvfølgelig ikke bestemme hvad man skal kræve af betaling, blot at man husker at ens navn ikke bliver dækket som svindler, så er det lige meget hvor dygtig man er.

Forsegling: Hvis du vil forsegle dine værker, sørg for at det er af Non-Yellow klar forsegling, og gør dig selv en tjeneste ved at teste det først, du ønsker ikke at ødelægge dit værk i det sidste stadie. Jeg bruger selv Fixativ, når jeg forsegler mine værker.

Her er der også en anden ting man kan tage i betragtning, det er ikke alle samlere der ønsker en forseglet kort, på grund af, at de kan komme til at skinne. Her kunne man som sælger, lave det til en mulighed, at kortet bliver forseglet. Men oplys altid på forhånd, om kortet er forseglet. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad dit tema som kunstner er. Alt fra dyr, til landskaber, søskaber og portrætter. Men er i nu klar til en helt anden måde at samle kort på? Nu er de grundlæggende informationer på plads. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men jeg har nogle ideer om, hvordan dette kan ske J

Tror du så at et enkelt kort er nok? Så må du tro om igen, man bliver afhængig.

Featured Posts
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Metallic
  • s-facebook
bottom of page